Alın Bölgesi: Mimik kullanımının en çok olduğu bölge alındır. Bu mimikler sonucu oluşan soldan sağa uzun akordiyon kırışıklıklarını önlemek için botoks kullanılır.
Kaş Arası: İki kaşımızı çattığımızda yada kızdığımızda oluşan uzunlamasına çizgiyi yok etmek için botoks kullanırız. Bu bölgede mimik sonucu oluşan çizginin derinleşip doku kayıbına sonuçlanmasında dolgu da ilave edilebilir. Böylece bu iki kaş arasında bulunan çizgi yok edilip yüzdeki kızgın ifade giderilebilmektedir.
Kaz Ayakları: Gözlerimizi her kıstığımızda göz kenarlarında oluşan ince kaz ayağı çizgilerin önüne geçilebilmesi için de botoks uygularız.Fakat göz altı çukurlaşması ve morluklar için ise botoks kullanılmaz. Ayrıca blefarospazm denilen göz kapaklarının aşırı kırpılmasına mani olunamadığı durumunda da botoks faydalı olmaktadır.
Burun: Burnumuzun iki kenarında kırışıklıklar oluşana kadar varlığının dahi farkında olmadığımız kasların kullanımını azaltmak ve kırışıklıkların giderilmesinde de botoks kullanılmaktadır.
Dudak Çevresi: Dudak kenarları ve sigara çizgilerini düzeltmede için de botoks uygulanmaktadır. Özellikle alt dudak kenarında bulunan kaslar zamanla ağızı aşağıya çekip mutsuz bir ifade bırakır. Bu bölge botoksla bloke edilip dudak kenarı kasları yukarıya kaldırıp kırışıklıklardan ve mutsuz ifadeden kurtulmak mümkündür.
Çene: Çene ucunda oluşan kırışıklıklar için botoks çok iyi bir çözümdür.
Kaş: Kaşları düşük olan kişilerde botoks uygulanarak, kaşların düşmesine sebep olan kaslar bloke edilip, kaşların bir miktar yukarı kalkması sağlanır. Gözle görülür bir kaş kalkıklığı elde edilebilmektedir.
Boyun: Diğer bölgelere kıyasla botoks miktarını boyun bölgesine daha fazla uygulamak gerekir. Boyundaki dikey şekilde bulunan kasların gevşemesi sonucu oluşan sarkık görüntüyü düzeltmek için botoks uygulanır. Gıdı sarkması yada boyun germesinde ise botoks faydasızdır ve kullanılmaz.