• 15

Hyaluronik Asit Cilt Dolguları

Cildin esnek görünümü ve yenilenmesini sağlayan kolojen, elastin ve hyaluronik asit azaldıkça cilt, diriliğini ve canlılığı zaman  içinde  kaybeder. Yaş ilerlemesiyle beraber cildin yenilenebilme özelliği azalır, canlılığını yitirir, böylece daha mat ve kuru bir görünüme bürünür. Çünkü normalde deride bulunan hyaluronik asit yaş ilerledikçe azalmaya başlar ve böylece yaşlılık belirtileri ortaya çıkacaktır. Ciltte bulunan Hyaluronik asit cildin gergin ve dolgun görünmesini sağlar. Kullanılan yaşlanma karşıtı kremler bu belirtileri geciktirebilse de cildin derin kırışıklıkkarının giderilmesinde ve cildin canlı görünümesine çok etkili olmaz. İşte Hyaluronik asit içerikli dermal dolgular yüzdeki ince çizgiler, doku kayıpları, ve çöküntülerin giderilmesi için kullanılmaktadır. Aynı zamanda yüzedeki bazı hatların belirginleştirilebilmesi ve belirli bölgelere volüm verebilmesi yüze daha estetik bir görünüm kazandırmaktadır.

Hyaluronik asit bazlı dermal dolgular; vücuda yabancı olmayan, vücutta da bulunan, ve vücuda uyumlu maddelerdir. Medikal estetik alanlarında en çok tercih edilen uygulamalardan biride hyaluronik asit dolgularıdır. Cerrahi müdahale olmadan, vücutta belirli bölgelere ve özellikle yüze daha  belirgin hatlar ve dolgunluk verebilmek için kullanılır. Örneğin ince dudaklara volüm kazandırmak, elmacık kemiklerin çöküklüğünü gidermek, burun ve çenenin normal dışı görüntülerini normale çevirmek için kullanılabilir.

Uygulama Alanları:

En çok hyaluronik asit dolgusu kullanılan bölgeler:

  • Dudak Dolgusu
  • Nazolabial Dolgu
  • Elmacık Kemiği Dolgusu – Zigoma Kemiği
  • Göz Altı Işın Dolgusu
  • Jawline/Çene Hattı Dolgusu
  • Burun Dolgusu
  • Çene Ucu Dolgusu
  • Yüzdeki Asimetrilerin Düzeltlmesi
  • Kaş Arası Derin Kırışıklıklar

Dudak: Yapı olarak bazı insanlar dolgun dudaklara sahipken bazılarımızın dudakları incedir. Dudağın daha belirgin ve dolgun görünümünü kazandırabilmek amacıyla dolgular kullanılır. Aynı zamanda dudağı nemlendirmek ve dudak kırışıklıklarının giderilmesi, daha canlı ve genç dudak görünümü elde edebilmek amacıyla hyaluronik asit dolguları kullanılmaktadır.

Nazolabial / Gülme Çizgileri: Burun kenarında olup dudağa doğru inen çizgiler bazen insanların yüz ifadelerinde yaşından daha olgun görünmelerine sebep olmaktadır. Bu çizgilerin derinliği çeşitli sebeplerle yüzeysel olabileceği gibi çok derin bir şekilde de olabilir. Bu çizgilerde oluşan boşluğa göre dolgunun hangi özelliklere sahip hyaluronik asit olacağına doktor karar verir ve teknik özelliği uygun olan dolgu ile işlem gerçekleştirilir. Derin veya yüzeyel bir çizgide önemli olan çukurlaşma sorununu çözmektir.

Elmacık Kemikleri:  Yüze daha dolgun, canlı ve daha estetik bir görünümünü kazandırabilmek amacıyla Elmacık kemiği üzerine dolguların uygulanması mümkündür.  Bu sayede kişilerin yüz hatları da daha belirgin hale gelebilmektedir.

Göz Altı : Kadın – erkek herkesde göz altı morlukları, göz altı torbalaşmaları ve çukurlaşmaları en çok görülebilen problemlerdendir. Göz altı ışık dolgularıyla bu yüze yorgun ifade katan problemler ortadan kaldırılabilmektedir.

Jawline / Çene Hattı: Hollywood starlarının da tercih ettiği ve Jawline denilen çene hatlarının dahada belirgin hale getirilmesi ve yüze yeni kontürler kazandırılması adına çene boyunca uzanan alt çene kemiğine dolgu yapma işlemidir.

Burun:  Burun ameliyatını tercih etmeyen kişiler dolgu maddeleriyle daha estetik bir buruna sahip olabilmektedir. Burun sırtında bulunan çukurlukların doldurulması burunda kemerli görünümün giderilmesi ve aynı zamanda burun ucu düşüklüklerinin giderilip, daha kalkık ve daha estetik bir burun elde edebilmek için dolgular çok sık tercih edilmektedir.

Çene Ucu: Bazı kişilerin çenesi geride olduğu zaman burun, çene, boyun (gıdı) oranının bozulması nedeniyle, yüzde olması gereken estetik ifade kaybolmaktadır. Bazı kişilerde doğuştan gelen gamzelerde bulunabilmektedir. Bu görünümünü değiştirmek isteyen hastalarımız için çene ucu dolgusu oldukça iyi bir çözümdür.

Kaş Arası Derin Kırışıklıklar: pek çok bölgede kırışıklık tedavisi için Botoks uygulanır. Ama bazı durumlarda botoksa destek amaçlı dolgu uygulamaları da yapılabilmektedir. Özellikle iki kaş arasında kırışıklığı önlemek için botoks uygulanır ancak botoksun yetersiz olduğu durumlarda oluşan derin çukurlaşmalar dolguyla desteklenebilmektedir.

× Whatsapp